Tulip Vision Line DT 486 SX/e (1992)

zaterdag 15 mei 2021

Deze computer kwam ik in 2012 tegen op Marktplaats en gelukkig was de eigenaar (of misschien beter gezegd, erfgenaam) bereid de computer op te sturen. Op het moment dat ik de computer binnenkreeg bleek dat deze niet open kon door het ontbreken van de sleutels, helaas was ik toen genoodzaakt mijn vader te vragen het originele slot eruit te boren.

Eenmaal “binnen” had ik eindelijk de mogelijkheid om de CMOS batterij te vervangen waarna de computer weer als een zonnetje draaide en Windows 3.1 opstartte. Tot op de dag van vandaag staan de oude bestanden van de (helaas veel te vroeg overleden) eigenaresse nog op de computer. De verkoper heeft mij toendertijd nog gevraagd de bestanden eraf te halen wat ik ook geprobeerd heb. Op de een of andere manier wilde dit mij toen (16 jarige leeftijd) niet helemaal lukken waarna de verkoper aangaf dat het niet zo’n probleem was maar dat het vooral leuk was geweest als het mij gelukt was.

Op de een of andere manier heb ik de bestanden er nooit afgehaald. Ik zie het als onderdeel van de computer. Op de een of andere manier ga je terug in de tijd en krijg je een “kijkje” in een momentopname van iemand haar leven. Mogelijk dat de verkoper dit bericht leest en zich wel meldt voor de gegevens van zijn dierbare, je weet het maar nooit.

Het heeft nog een tijd geduurd voordat ik bij de Fixet een nieuw slotje besteld heb, op foto 3 is te zien dat er vanaf dat moment een nieuw slot in de computer zat.

Eigen YouTube-filmpje

(met de verkeerde processor in de voorvertoning)

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments